Horoskop dijeta

7. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Dijete, Horoskop, Mršavljenje   //   No Comment

2Mučite se, gladujete, a prekobrojni kilogrami nikako da odu? Možda vam pomogne Horoskop dijeta! Odaberite najbolji način prehrane prema svojem horoskopskom znaku i smršavite bez previše odricanja.
Ne zaboravite ipak zlatno pravilo: ma koji god horoskopski znak bili, liniju nikada nećete doterati ako ne pripazite na prehranu i ne počnete barem povremeno vežbati!

OVAN


Ovan je po prirodi nestrpljiv, a to važi i kada je reč o ishrani. Ne vole pripremati hranu, već će u kuhinji potražiti ono što se može pojesti odmah, s nogu. Oni će se oduševljeno baciti na svaku novu, čak i radikalnu dijetu, ali isto tako brzo će je i prekinuti jer žele brze rezultate.
Idealna dijeta: ono što Ovnovima pomaže na duge staze je kombinacija zdravog posta i niskokaloričnih obroka. Tome treba dodati i malo relaksacije. Uvedite voćne dane, pojedite 1,5 kg voća i popijte najmanje dve litre mineralne vode. Ako vam za par dana dosadi, promenite jelovnik i spremite jelo s pirinčem: 125 g integralnog pirinča dinstajte bez soli i podelite na tri porcije. Pojedite ujutro dve jabuke, a za ručak i večeru pomešajte preostali pirinač sa 100 g salate od krastavaca. Važno je da unosite dosta tečnosti: vodu, supe od povrća, sokove od mešanog voća ili povrća.
Savet: umesto da gutate hranu, naučite uživati u njoj. Pre svakog jela se opustite, zatvorite oči, desetak puta duboko udahnite na nos, a izdahnite na usta. Tek onda se uhvatite pribora za jelo.

BIK

Bikovi obožavaju svesno praviti greške, a jedan od tih grehova je i hrana. Jelo za njih predstavlja uživanje: ukus i izgled moraju biti spojeni. Ostavljaju puno vremena za jelo i najradije uživaju u jelu kod kuće, u udobnoj atmosferi. Probleme s težinom imaju uglavnom kada njihova strast prema jelu prevlada. Njihov veliki plus je to što su vrlo ustrajni i uporni. Kada nešto stvarno žele, idu do kraja. To važi i za mršavljenje. Međutim, Bikovi se vrlo teško rastaju od omiljenih poslastica. Obožavaju čokolade, sladolede i torte.
Idealna dijeta: slatke užine su vrlo važne za Bikove. Zato je najbolje da u dijetu uvrste dosta voća, koje će im osiguratiti dovoljno šećera. Spremajte bogate salate od sezonskog povrća, a jednom dnevno slobodno možete pojesti i sočan odrezak, ali pripremljen na roštilju.
Savet: Bikovi bi trebali kontrolirati svoju želju za slatkišima. Pre jela pomirišite zelenu jabuku ili ulje mente. Ti mirisi obuzdavaju želju za slatkim.

BLIZANCI

Blizanci su spontani, ne vole obrasce, ni u životu niti u jelovniku. Ali zato je brza hrana izmišljena samo zbog njih. Što se tiče telesne težine, većina Blizanaca ima sreće, njihov unutrašnji nemir potiče razmenu materija i oni neprestano sagorevaju masne naslage. Dijetu smatraju dosadnom i zato će se retko koji Blizanac odlučiti na nju.
Idealna dijeta: da bi bila po meri Blizanca, dijeta mora biti praktična i raznovrsna. Preporučujemo mlečne proizvode, jogurt (može i voćni) i sir. Izbegavajte testenine. Dijetu možete započeti većim unošenjem tečnosti, pijte od dve do tri litre tečnosti dnevno, npr. mineralne vode i supe od povrća.
Savet: nastojte jesti uvek na istom mestu i polako. Izbegavajte restorane brze hrane.

RAK

Rakovima vladaju emocije: u jednom trenutku su na sedmom nebu, a već u sledećem kao da su dotakli dno života. Ako prevladava negativna energija, onda hranu koriste kao lek. Slatkišima leče stres. Za ove osobe mršavljenje predstavlja veliki problem. Mnogi među njima su izvanredni kuvari. Zato, dragi Rakovi, iskoristite svoju maštovitost i pripremite savršena jela po svom ukusu.
Idealna dijeta: uzimajte sedam obroka dnevno. Između glavnih obroka obavezno priuštite sebi užinu, npr. salatu od sezonskog povrća koju ćete preliti sa malo maslinovog ulja i voćnog sirćeta. U salatu možete umešati kašičicu senfa, iseckani beli luk, a oni koji vole malo neobičnije ukuse salatu mogu preliti kašičicom meda.
Savet: Rakovi trebaju naučiti kako da kontrolišu svoje raspoloženje. Sport vam može pomoći da se oslobodite negativne energije. Najbolje ćete se osećati ako bar dva puta nedeljno odete na plivanje ili vožnju biciklom.

LAV

Lavovi imaju puno energije. Da bi ostali u punoj snazi, moraju i dobro jesti. Inače vole biti u centru pažnje, a to vredi i kad jedu, veliki su hedonisti i najradije jedu u restoranima, gde će im sve biti spremljeno. Trebali bi naučiti ponešto i skuvati, jer će tako lakše kontrolisati koliko su pojeli i koliko su kalorija uneli.
Idealna dijeta: važno je da obroke uzimate uvek u isto vreme. Tako će se izbalansirati razmena materija, što će, naravno, uticati na smanjenje telesne težine. Lavovi se ne trebaju odricati energetske hrane, njima je potrebno da povremeno pojedu odrezak ili porciju testenine. Jedite polako i pre svakog obroka popijte pola litre vode.
Savjet: Lavovi su skloni povećanom holesterolu, zato moraju voditi računa o unošenju masti. Salatu možete spremiti sa jogurtom i limunom umesto sa sirćetom i uljem, a meso bolje pripremite na roštilju.

1
DEVICA

Device su perfekcionisti. Pridaju veliku pažnju zdravoj ishrani. Znaju prepoznati što njihovom telu prija, a što mu škodi. Izbegavaju kafu, alkohol i slatkiše. Retke su Device sa izrazito velikom telesnom težinom. Ako i pate od viška kilograma, ne drže radikalne dijete zato što imaju problema s probavom i želucem.
Idealna dijeta: jedite više puta dnevno, pomalo. Doručak osmislite sami, jer vi najbolje znate što znači hraniti se zdravo. Za užinu možete popiti niskokalorični voćni jogurt ili pojesti 100 g nemasnog sira s maslinama. Važno je da hranu unosite u malim količinama i da uživate u svakom zalogaju. Za večeru spremite salatu od paradajza.
Savet: vodite računa o unošenju tečnosti, popijte najmanje dve litre mineralne vode dnevno. Idealno bi bilo da tome dodate i nekoliko šolja biljnog ili voćnog čaja.

VAGA

Vage su rođeni degustatori. Na zabavama su uvek kod stola. Međutim, ne jedu sve, malo su probirljive. Ako ne nađu ono što im se u tom trenutku jede, radije će ostati gladne. Tipičan problem Vaga je taj što se teško odlučuju na dijetu, jer se plaše da im dijetalna hrana neće biti ukusna. Motivaciju mogu naći u nekim kuvarskim poslasticama.
Idealna dijeta: Vagama treba puno malih obroka da bi se imale čemu radovati. Hrana treba biti začinjena, ponekad egzotičnog ukusa. Isprobajte nešto novo, to će vam mršavljenje učiniti jednostavnijim, npr. japanski suši, koji je niskokaloričan, ili iseckajte tofu sir i marinirajte ga s umakom od soje, medom i začinima. Komade sira ostavite da se ocede i prepecite ih n
a ulju. Služite s pirinčom.
Savet: radite vežbe motivacije ukoliko vam držanje dijete nije privlačna ideja: svako jutro se pogledajte u ogledalo i zamislite kako ćete lepo izgledati posle nekoliko dana.

ŠKORPIJA

Škorpije vole ići iz krajnosti u krajnost. Kad je o hrani reč, ili se prejedaju ili gladuju. To svakako nije zdravstveno opravdano. Škorpije prvenstveno moraju naučiti kako se zdravo hraniti. To im neće predstavljati veliki problem, jer imaju prednost nad ostalim znacima: ako odluče smršaviti, njihov duh će im pomoći da izdrže do kraja. Da bi zadovoljili svoje apetite, treba im dozvoliti nekoliko slatkih "ispada".
Idealna dijeta: tokom dijete pijte više tečnosti, najmanje dve litre dnevno, biljne i voćne čajeve. Pet obroka na dan zadovoljiće vaše potrebe za hranom. Umesto slatkiša popijte koktel od banane: izmešajte 150 ml obranog mleka i jednu bananu. Pijte čaj za mršavljenje, koji možete kupiti u apoteci.
Savet: Škorpije su skloni celulitu. Zato trebaju izbegavati slane namirnice kao što su šunka, kobasice i slično. Na tanjiru trebaju imati što više muslija, integralnog hleba, povrća. Ove namirnice su zdrave, a istovremeno potiču probavu.

STRELAC

Strelci su vrlo društveni. Najviše vole jesti van kuće, s prijateljima u gradu. Doduše, ako se zateknu sami u kuhinji, spremiće začas nešto ukusno i jednostavno. Neredovito se hrane, a retki obroci često su obilniji nego što bi trebalo. Imaju sreće što se puno kreću, većina njih se bavi i nekim sportom, što doprinosi sagorevanju masti. Međutim, posle svake aktivnosti, oni hrle prema frižideru.
Idealna dijeta: dijetalni jelovnik Strelaca mora sadržavati energetski bogate namirnice. Recepti trebaju biti što jednostavniji. Strelcima je jako važan doručak, npr. musli bez šećera, dva krekera s marmeladom i niskokaloričnim margarinom ili kriška integralnog hleba s jajetom.
Savet: U krugu dobrih prijatelja često se pojede puno više nego što bi trebalo. U restoranu uzmite meso ili ribu s roštilja i salatu s dijetalnim prelivom. Tako ćete uživati u društvu i hraniti se dijetalno.

JARAC

Jarčevi vole jednostavnost. Obožavaju jednostavna i jeftina jela. Jelo ne igra neku naročitu ulogu u njihovim životima, zato je malo onih koji imaju problema s prekomernom težinom. Međutim, stres i probleme kompenziraju prejedanjem. Ako je to često, rezultat je vidljiv u ogledalu. Jarčevi su vrlo samokritični i nemaju samosažaljenja.
Idealna dijeta: Jarčevi su skeptični prema dijetama. Pomoću malih jednostavnih obroka uspešno reduciraju ishranu. Zato se njihov program mršavljenja sastoji od više obroka dnevno, uz obavezne četiri užine: poslastice od integralnog hleba sa sirom, paradajzom, bosiljkom ili jogurtom.
Savet: kretanje je vrlo važno za Jarčeve. Pred spavanje napravite nekoliko vežbi za bokove i noge.

VODOLIJA

Postoje tri tipa Vodolije. Avanturisti od ishrane prave takmičarsku disciplinu, stalno isprobavaju nove recepte i obilaze nove egzotične restorane. Degustatori stalno nešto grickaju i ne mogu dočekati vreme ručka. Treći su stereotipni, skloni jednoličnoj ishrani i to im ne smeta. Svima je zajednička slabost prema slatkišima. Vodolije takođe vole jesti u krugu prijatelja.
Idealna dijeta: puno malih obroka odgovara njihovom brzom temperamentu. Isplanirajte slatku užinu, npr. od jagoda. Pomešajte 100 g očišćenih jagoda, 100 g niskokaloričnog sira, 2 supene kašike soka od narandže i prelijte kašikom meda.
Savet: neka vam mašta pomogne u mršavljenju: ako vam se jede torta sa šlagom, zamislite baš onakvu tortu kakva vam se jede i postepeno je u mašti pretvorite u gomilu masnih naslaga na nekoj osobi. Videćete, taj prizor će oterati želju za slatkim zalogajima.

RIBE


Ribe nisu zahtevne. Poješće ono što im je pri ruci, što će onda doneti suvišne kilograme. To posebno dolazi do izražaja u stresnim situacijama ili kada imaju ljubavne probleme. Ribe nisu jako disciplinirane, ne uspevaju provesti dijetu do kraja i vrlo lako će zaboraviti za nju ako ih na primer prijatelji pozovu na večeru.
Idealna dijeta: ishrana s puno tečnosti je idealna za Ribe, najmanje tri litre dnevno. Razmišljajte i o tome da će vas topli napici više zasititi od hladnih. Pijte biljne čajeve, vodu ili limunadu. Dovoljno je da uzimate pet obroka dnevno. Glad uvek možete zavarati integralnim grickalicama ili pahuljicama. Za večeru spremite supu od paradajza.
Savet: Ribama je važno da se osećaju sito, jer ne podnose glad. Dobar trik je da često pijete tečnost, pa nećete osećati glad.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka