Jesenski modni hit – čarape u svakom obliku

10. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

3944_bigModni dodaci mogu imati vrlo važnu ulogu u izgledu vašeg outfita. Zato, ako ste u potrazi za novim trendovskim izgledom, isprobajte ovosezonski modni hit – čarape!

Modni trendovi uvek se menjaju, tako se moda uvek  obnavlja, a upravo radi toga ona ljudima nikad nije dosadna i omogućava nošenje uvek različitih outfita, kao i različite stilove. Važnost mode je dobro poznata, zato, ako želite izgledati  "in" morate obraćati pažnju na nove modne trendove. Jedan od najvećih ovosezonskih hitova su čarape, trend koji je napravio veliki povratak i koji volimo jer je drugačiji i dodaje malo začina ovosezonskoj modi.

Čarape obično nisu baš u centru pažnje, jer su najčešće prekrivene cipelama, haljinama ili pantalonama. Zato nisu jako važan deo u ormaru jer se ne vide. Ali, sada sa ovim novim trendom čarape imaju veoma  važnu ulogu. One su vidljive i naglašavaju outfi i privlače pozitivnu pažnju. S obzirom da su haljine i suknje veoma popularne ove jeseni i zime taj trend nije mogao imati bolji tajming, pridonoseći uveliko zanimljivom izgledu novih stajliš outfita.
Trendi čarape su prijatne, udobne i šik, uz veliku sposobnost transformacije nekog outfita bez previše muke. Teksture i dužina modernih čarapa su veoma različite. Možete izabrati fine najlonke, kao i tople, pletene vunene čarape,  zavisno od vašeg ukusa, želja i odeći koju imate.

carape01

carape02

Kako nositi čarape ove sezone?

Iako su moderne sve vrste čarapa, od onih kraćih, koje izviruju iz članaka, najpopularnije će biti one do i preko kolena. A kao i kod svakog modnog trenda i za ovaj postoje pravila kako ga nositi. Evo kako biste trebali nositi čarape ove sezone…

1. Čarape do ili preko kolena nosite ispod visokih čizmama, dodajući tako ekstra topline ispod i malo boje iznad vaše čizme. U redu je da čarape izviruju iz čizmi, samo se pobrinite da su uklopljene sa ostatkom vaše odeće.

carape04a

carape05

2. Čarape do ili preko kolena nosite sa kratkim haljinama, pantalonama i suknjama, ali se pobrinite da u tom slučaju odeća ne "nadvlada" čarape – stvarajući tako veliku zbrku. Rub odeće ne bi trebao ići ispod sredine vaših butina.
3. Čarape do ili preko kolena nosite na cipele ili čizme sa visokom petom, bilo da su one otvorene ili zatvorene na prstima.

carape06

carape07

4. Eksperimentišite sa čarapama do ili preko kolena i helankama. Obucite poluprovidne helanke i na njih stavite čarape – čime ćete dobiti na slojevitosti i zanimljivosti.

5. Bilo da imate mršavije ili jače noge, ovaj trend će vam odgovarati. Ako imate jače butine odlučite se za čarape do kolena kako bi butine izgledale tanje, a ako imate tanje butine nosite čarape iznad kolena kako biste ih istakli. Isprobajte oba looka, kako biste videli koji vam bolje odgovara.

carape08

carape11

 

carape03

 

carape09

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka