ABS dijeta

2. Dec. 2010.   //   Autor:   //   Dijete, Fitnes, Kalorije, Mršavljenje   //   No Comment

womens-health-abs-diet12ABS dijeta je pravi izbor, ako ste spremni da izbalansirate ishranu i fizičku aktivnost. Prema ovom režimu, kog se treba pridržavati mesec dana, dozvoljeno je korišćenje 12 namirnica. Efekti su uočljivi već tokom prve dve nedelje kada se topi i do 12 kilograma, a u naredne dve nedelje izgubićete još osam kilograma.

ABS dijeta je bazirana na izgradnji mišića kroz trening snage, aerobik vežbe i balans ugljenih hidrata, belančevina i masti. Nutricionisti kažu da je zdrava i ne predstavlja nikakve rizike po zdravlje jer pruža potrebne vitamine, minerale i vlakna, a podstiče zatezanje mišića i sagorevanje telesne masnoće.

12 DOZVOLJENIH NAMIRNICA

Ako ste se odlučili za ABS dijetu, preporučuje se šest obroka dnevno, osam čaša vode, a dobar izbor su i nemasno mleko ili zeleni čaj.
Alkohol dolazi u obzir samo u malim količinama, ali nije preporučljiv. Brojanje kalorija je zabranjeno.

U ovoj dijeti ima 12 namirnica koje su veoma preporučljive i trebalo bi da ih uzimate svakoga dana:
– bademi i drugi orašasti plodovi
– pasulj
– zeleno povrće
– produkti niske energetske vrednosti
– zobene pahuljice
– jaja
– nemasno meso, ćuretina, piletina, riba i govedina
– kikiriki puter
– maslinovo ulje
– hleb i žitarice od celog zrna
– proteini u prahu
– bobičasto voće

Ostale namirnice koje se mogu jesti često su: bademi, jabuke, avokado, banane, integralni pirinač, slanina, puter, sokovi bez šećera, beli luk, pečurke, dinja, testenina, breskve, kikiriki, grašak, paprika, kokice, ulje od susama, školjke, supa, semenke suncokreta, slatki krompir, paradajz.
Uz ovakav režim ishrane preporučene su i vežbe.

TOPLJENJE SA SVIH STRANA

Adekvatne vežbe su važne kao i dobra ishrana. Zato su propisani trening snage tri puta nedeljno, vežbe za trbušnjake dva do tri puta tokom nedelje i opciono aerobik isto toliko puta. Takođe postoje i tri osnovna načela, a to su: posle vežbanja jednog dela tela, tokom sledećih 48 sati ne smete vežbati opet taj deo. Jedan dan mora biti potpuno slobodan, bez fizičkih aktivnosti i telo tada mora da se odmara.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka