Najnoviji fitness trendovi

2. Dec. 2010.   //   Autor:   //   Fitnes   //   No Comment

fitness-trends-2010Jeste li čuli za TRX ili aerosling? Ili možda “aroha”? Verovatno više možete zaključiti iz izraza “cirkularni trening“. Da, ponekad se čini komplikovano pratiti sve svetske fitness trendove. Kako se brzo zasitimo istih i monotonih treninga, treneri u svetu svako malo kreiraju nove programe, vrste treninga i sprave koje će osvežiti ponude u brojnim fitness centrima. Šta nas tek očekuje? TRX ili aerosling Ova vrsta treninga je za ambiciozne vežbače. Trening se temelji na posebnoj spravi koja je stvorena kako bi vojnicima omogućila treniranje u bilo kojim uslovima zamenjujući brojne ostale fitness sprave. Spravu možete obesiti bilo gde u kući ili na otvorenom, a koristi se i u mnogim fitness centrima kao sastavni deo opreme. Uz pomoć ove sprave možete obavljati brojne klasične vežbe u modificiranom obliku i na puno višem nivou težine. TRX obožava i Jennifer Lopez.

H.I.T. & Condition xpress

Reč je o intenzivnim treninzima tokom kojih se radi punom parom i s brojnim rekvizitima. Koje vežbe se praktikuju zavisi o pojedinom treneru. Poenta ove vrste treninga je u tome što je izuzetno naporan, ali ujedno i efektivan. Tajna leži u intervalnim treninzima tokom kojih se intenzivne faze izmjenjuju s mirnijim fazama. Idealan je za osobe koje žele što pre poboljšati kondiciju i steći snagu.

Cirkularni trening

Ovom vrstom treninga u minimalnom vremenskom periodu postižete maksimum. Cirkularne treninge možete pronaći i u našim fitness centrima. Reč je o „treningu na brzinu“ koji traje od 20 do 30 minuta. Na svim spravama i rekvizitima se zadržavate oko 30 do 45 sekundi. Na taj način u kratkom vremenu prođete većinu vrsta mišića.

Pilardio, Kick fit i Aroha

Reč je o programima koji treniraju i telo i duh. Ovaj trend spaja dva do tri treninga u jedan. Najnoviji trend je pilardio. Reč je o mešavini elemenata pilates i cardio treninga. Aroha, SenF i ili Kick Fit nude treninge inspirisane plesom Dalekog Istoka, ali i borilačkim veštinama koji ne samo da rade na telu, nego i na duhu.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka