4 vrste senzualne masaže

15. Jun. 2012.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela, Seks i veze   //   No Comment

Raspametite čula i opustite mišiće.

Zavisno od tehnike koju koristite, može otpustiti stres, pojačati seksualnu vezu, ili poslužiti kao posebno erotična predigra. Masaža je iskustvo koje vas povezuje – daje osećaj pažnje i intimnosti, pa ste “osuđeni” na otkrivanje novih erogenih zona.

Mirisna masaža

Masaža cilja na uključivanje što je više čula moguće, pa su zato njen sastavni deo mirišljave sveće i štapići ili opuštajuća muzika. Ali, probajte blokirati jedno čulo – kada to učinite primetićete kako su ostala čula više angažovana. Sstavite povez na oči i uživajte u masaži koju vam pruža vaš partner. Kada ne vidite, ne znate šta sledi i zato uzbuđenje raste i raste.

Toplo – hladno

Izmena toplih i hladnih dodira takođe čini čuda za osećaj uzbuđenosti. Nagla promena između ova dva ekstrema utiče na širenje i skupljanje krvnih žila, poboljšava se cirkulacija, a koža postaje osetljivija na dodir.

Kada se igrate s temperaturom, imajte na umu dve stvari. Klonite se jako osetljivih i područja na kojima je koža  tanka, poput usana, unutrašnje strane zgloba i područja genitalija i drugo, uviek masažu započnite toplim dodirima. Tako otvarate pore  za dodir i pripremate kožu za vrhunski užitak. Za masažu možete koristiti losion ohlađen u frižideru 30 minuta, i veliku viljušku koju ste umočili u vruću vodu na 30 sekundi (masirate, naravno pljosnatim delom viljuške).

Bez ruku

Naravno, ruke su najbolji “alat” kada je masaža u pitanju, ali i drugi delovi tela mogu dodati zanimljiv preokret celom iskustvu. Telo se sastoji od različitih oblika i tekstura, pa masaža može podstaknuti potpuno nove odgovore. Podlaktice možete koristiti za široke, snažne pokrete, laktove za gnječenje, a vrhove kose ili grudi za nežno i senzualno dodirivanje.

Nežno i grubo

Razne vrste pritiska sprečavaju da se osoba navikne na samo jedan pritisak i postane “imuna” na njega. Ako masirate svog partnera, izmenjujte meke sa snažnim pokretima kako biste pojačali užitak u masaži.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka