Kupus dijeta

11. Jan. 2014.   //   Autor:   //   Dijete, Mršavljenje   //   No Comment

Kupus dijeta je jedna od najuspešnijih dijeta. Omogućava skidanje kilograma u kratkom vremenskom roku. Jesen je pravo vreme da počnete sa kupus dijetom jer je sada najveća ponuda svežeg kupusa. Kupus dijeta je vrlo jednostavna, a rezultati koji se postižu ovom dijetom bolji su nego prilikom držanja bilo koje druge dijete isti vremenski period.

Kupus djeta je vrlo efikasna. Primenjuje se sedam dana. Za svaki dan postoji tačno propisan jelovnik, odnosno namirnice koje se određenim danom mogu uneti u organizam. Vrlo je važno pridržavati se pravila dijete jer u suprotnom slučaju do rezultata neće doći.

 

kupus-dijeta-sl

 

Režim ishrane tokom držanja kupus dijete

Osnovna hrana koja se konzumira tokom kupus dijete je supa od kupusa. Za pripremanje ove supe potrebni su Vam crni luk, šargarepa, zelene paprike, paradajz, celer, kupus i jedna kocka za supu. Svi sastojci se sitno iseckaju. Najpre se na malo biljnog ulja proprže luk i šargarepa, a zatim se doda ostalo povrće, voda i kocka za supu. Supa se kuva dok svi sastojci ne postanu dovoljno mekani. Najbolje je svakog dana dodati u supu različit začin kako bi se ukus bar malo izmenio. Tokom celog trajanja kupus dijete osnova svih obroka je supa od kupusa. Možete je jesti kad hoćete i koliko hoćete.

Jelovnik za prvi dan kupus dijete. Pored supe od kupusa dozvoljen je i unos voća. Voće bogato skrobom kao što su banane nije preporučljivo konzumirati prvog dana dijete.

Jelovnik za drugi dan kupus dijete. Drugi dan je rezervisan za kupus i ostalo povrće koje može biti sveže, dinstano ili pečeno. Porcija od jednog većeg pečenog krompira je sasvim dovoljna.

Jelovnik za treći dan kupus dijete. Trećeg dana držanja kupus dijete režim ishrane je isti kao prvog dana.

Jelovnik za četvrti dan kupus dijete. Supa od kupusa u neograničenim količinama, 250ml obranog mleka i jedna banana.

Jelovnik za peti dan kupus dijete. Supa od kupusa, govedina (200g) i paradajz (dva komada). Povećati unos vode peti i šesti dan držanja dijete.

Jelovnik za šesti dan kupus dijete. Dvesta grama govedine i supa od kupusa.

Jelovnik za sedmi dan kupus dijete. Supa od kupusa i smeđi pirinač. Za vreme trajanja dijete potrebno je povećati unos tečnosti. Možete piti vodu, kafu i čaj bez šećera. Vitamine i minerale je potrebno nadomestiti šumećim tabletama.

 

Efekat koji se postiže kupus dijetom

Rezultati koji se postižu kupus dijetom su individualni, ali se u proseku izgubi od 5 do 7 kilograma za sedam dana držanja dijete. Kupus dijeta može dovesto do pada krvnog pritiska, vrtoglavice i malaksalosti ako se drži duže od sedam dana. Iskustva su pokazala da konzumiranje supe od kupusa u većim količinama dovodi do većeg gubitka kilograma. Kombinacijom dijete i fizičkih aktivnosti postižu se najbolji efekti.

Nakon završetka kupus dijete potrebno je primanjivati režim ishrane sa manjim unosom kalorija kako se kilogrami ne bi vratili. Ako se posle dijete vratite starim navikama velika je verovatnoća da ćete povratiti više kilograma nego što ste izgubili držanjem dijete. Ovaj režim ishrane pored mršavljenja dovodi i do čišćenja organizma pa je neretko primenjuju i osobe koje nemaju problema sa suvišnim kilogramima, u trajanju od dva do tri dana.

 

O autoru :