Riba i post za dobro zdravlje

11. Jan. 2014.   //   Autor:   //   Zdravlje   //   No Comment

Riba je jedna od najzdravijih namirnica i nju treba što češće koristiti u ishrani.
Ona u sebi sadrži nezasićene masne kiseline – “omega 3” – koje veoma pozitivno utiču naj metabolizam, pa samim tim i naj zdravlje organizma.

riba i post
Riba je, između ostalog, veomal efikasna protiv moždanog udara i pojave astme kod dece. Ona, osim toga, veoma blagotvorno deluje u slučajevima depresije. Riba, takođe štiti mozak i oči.
Za one koji možda nisu u dovoljnoj meri ili nisu nikako konzumirali ribu, vreme posta je idealna prilika da uvedu tu pozitivnu promenu u svoj način ishrane.
Tome će doprineti i mogućnost pripremanja ribe na najrazličitije načine, tako da svako može pronaći onaj koji odgovara njegovom ukusu.
Zato, samo napred, jer konzumiranje ribe će pomoći svakome da se kreće putem zdravlja i na njemu snalazi kao “riba u vodi”.

Vreme posta je vreme kada se pročišćavaju čovekov i duh i telo.Post omogućava detoksikaciju organizma.
To se dešava jer tokom posta telo troši nagomilane rezerve, tako da dolazi do oslobađanja i eliminisanja toksina iz masnog tkiva.
Rezultat su, između ostalog, bolje raspoloženje, manja potreba za hranom i čišća koža.
Post pomaže i kod raznih mentalnih i hroničnih oboljenja, kao što su depresija, dijabetes, astma, artritis i srčane bolesti.
Postom se može i uništiti tumor, ali i delovati protiv glavobolja, probavnih problema, kao i povišenog krvnog pritiska i holesterola.
Dakle, post kao duhovno i fizičko pročišćavanje može doneti samo dobro, pa ga zato treba sprovoditi kada je to propisano.

O autoru :