Pažljivo birajte bend za venčanje

16. Apr. 2014.   //   Autor:   //   Venčanje   //   No Comment

Ni za koji deo u organizaciji svadenog veselja ne možemo reći da je apsolutno najbitniji, pa čak ni za muziku, iako će mnogi muzikanti pokušati da vam prodaju baš tu priču. Ali se isto tako ne može reći da u njoj nema nimalo istine, jer muzika može da obeleži vašu proslavu. Kada kažemo da može da obeleži proslavu, mislimo i na pozitivan, ali i na negativan način. Zato nemojte ništa prepuštati slučaju. Kada se bira bend za svadbe, to zahteva određeno angažovanje, koje će vam oduzeti možda i više vremena nego što ste planirali, ali je to jedini način da budete sigurni u svoj izbor i da posle ne bijete glavu zbog nepromišljenosti koja vas je koštala živaca, a i para.

weddong-receptions

Zato budite spremni da ne samo dogovorite sa muzičarima svaki detalj, već ih pre toga dobro „prostudirajte“. Nemojte nikoga angažovati samo na osnovu nečije preporuke, jer to može da se ispostavi kako velika greška, zbog toga što se ukusi razlikuju. Raspitajte se gde biste mogli da čujete kako zvuče uživo. Gledajte da to bude na nekoj svadbi, ili ako to ne uspete da organizujete onda poslušajte neku njihovu klupsku svirku. Ukoliko nisu raspoloženi da vam to omoguće, zapitajte se zašto je tako.

 

Bendovi za svadbe – ponuda i cenenastupu ćete najbolje videti ako zvuče uživo, kako se ponašaju i da li sve to odgovara konceptu koji vi želite da primenite. Ako ste u mogućnosti, sa sobom povedite nekoga ko se „razume“ u materiju i koji će znati da proceni kvalitet opreme koji bend poseduje, jer to igra vrlo važnu ulogu u kvalitetu zvuka. Verovatno će i na vas i na goste loš utisak ostaviti bend čiji se pavač i pevačica nerazgovatno čuju na razgalsu (koji je preglasan) i ne možete da razumete šta govore. Danas postoji oprema, a neki je bendovi imaju, uz čiju pomoć se postiže da se zvuk podjednako rasporstire po sali, pa tako oni gosti koji sede blizu zvučnika ne moraju da trpe torturu zarad opšte koristi, niti ćete vi strepeti da će vam neko do kraja života zamerati što ste ga smestili ispod zvučnika.

Verovatno ste već i sami shvatili da je ponuda bendova za svadbe zaista šarenolika. Međutim, ukoliko tražite zavidan kvalitet, izbor će vam biti sužen na neku razumnu meru. U zavisnosti od kvaliteta opreme i kvaliteta članova benda, cene drastično variraju. Ali nemojte misliti da su najskuplji bendovi i najbolji, jer to jednostavno nije tačno. Cena će zavisiti i od toga da li želite takozvanu programsku muziku, ili će gosti naručivati šta im je po volji. I jedna i druga varijanta imaju svoje prednosti i mane. Ako se odlučite za programsku muziku, to će vas koštati više, ali ćete biti sigurni da će sve proticati onako kako ste zamislili i da neće biti čuvenih svađa u vezi sa naručivanjem. S druge strane, kada je bakšiš u igri, vaš budžet će biti dosta rasterećeniji, ali se vrlo lako može desiti da zažalite zbog svog pokušaja da uštedite. Detalje potražite na sajtu http://www.avalagrand.rs/

O autoru :