Kako se osloboditi celulita

16. Apr. 2014.   //   Autor:   //   Celulit   //   No Comment

Celulit je deformitet koji je posebno čest kod osoba ženskog pola. Najčešće se stvara na butinama i zadnjici. Listovi, stomak, donji deo leđa, kao i nadlaktice su takođe mesta podložna pojavi celulita. Čak osamdeset procenata žena ima ovaj problem. Njegovo uklanjanje je veoma teško.

Šta je uopšte celulit?

Kada se masnoće i toksini u većoj meri nagomilaju u potkožnom delu dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i stvaranja deformiteta na koži u obliku pomorandžine kore, celulita. Neelastične trake vezivnog tkiva razdvajaju masnoću u celulitu. One zauzimaju prostor oko koga se sa jedne strane nalazi koža, a sa druge dublje, dobro pričvršćeno vezivno tkivo. Osobe koje imaju celulit neretko su i gojazne. Sa gojenjem se povećava broj i veličina masnih ćelija u potkožnom tkivu, dok se dužina vezivnih traka ne menja, što dovodi do širenja masnoće prema koži, zatezanja traka vezivnog tkiva i stvaranja karakterističnog izgleda celulita. Sa starenjem organizma celulit postaje sve izraženiji. Međutim neretko se dešava da i vrlo mlade devojke imaju celilit.

Pored gojaznih osoba, problem sa celulitom muči i veliko broj mršavih žena. Nastanku celulita u velikoj meri može da doprinese i loša cirkulacija u limfnom sistemu. To je glavni uzročnik nastanka celulita kod žena koje nemaju problema sa gojaznošću. Usled loše cirkulacije limfe čiji uzročnik može biti gojaznost, nedostatak fizičkih aktivnosti, ali i zadržavanje tečnosti u organizmu, dolazi do nagomilavanja otpadnih proizvoda, toksina, viška tečnosti  u tkivu. Sakupljanje tih materija u potkožnom tkivu rezultuje pojavom celulita.

workout-exercise-underwear-thighs-cellulite-410x290

Kako se otklanja celulit?

Postoji više anticelulit terapija kojima se postižu zadovoljavajući rezultati. To nije proces koji se odigrava preko noći. Za uklanjanje celulita neophodna je upornost, istrajnost i potpuna promena načina življenja. Putem masaža se celulit najefikasnije uklanja. Uz to je neophodno konzumirati velike količine tečnosti, kako bi rezultati bili što bolji i poboljšala drenaža i detoksikacija organizma. Masaža poboljšava cirkulaciju limfe i krvi putem kojih se izbaciju štetne i toksične materije koje su dovele do stvaranja celulita.

Lečenje celulita putem masaže zahteva pomoć fiziotarapeuta ili obučenog masera. Mora se strogo voditi računa o pritisku prilikom masaže kako bi se izbegli podlivi, modrice i pucanje kapilara. Do rezultata se još brže dolazi ukoliko se prilikom tretmana masaže koriste anticelulit kreme ili gelovi. Korišćenje ovih preparata se preporučuje i kasnije kako bi se postignuti rezultati održali. Još informacija potražite ovde.

O autoru :