Cvetni aranžmani koji vraćaju u prošlost

29. Jul. 2014.   //   Autor:   //   Zanimljivosti   //   No Comment

Napravite sami svoje cvetne aranžmane, nikad nije bilo lakše! Sledite ovih nekoliko jednostavnih i veoma originalnih ideja i vaš dom ili proslava će imati nesvakidašnji duh. Dajemo vam nekoliko saveta kako da oživite duh prošlih vremena uz pomoć onoga što sigurno već imate u svom domu. Samo se valja dosetiti.

Cvetni aranžmani u zdelama za sladoled

Imate raznobojne staklene zdele za sladoled sa stalkom, ili one starinske metalne? Ako pravite letnju zabavu na vašem stolu će baš lepo pristajati cvetni aranžmani sačinjeni od takve posude i jednog ili tri velika cveta rascvetale ruže, begonije ili hortenzije. Posude možete grupisati na jednom mestu ili ih u pravilnom razmaku poređati duž ivice stola. Napravite koloritan kontrast, na plavi stolnjak postavite posude žute boje sa belim cvetom margarite u njima.

Vaza od perlica

Raznorazne male staklene tegle koje ostaju iza namirnica su vam možda već i dosadile i ako ne nameravate da pravite pekmez ili zimnicu ili niste vični slikanju na staklu, sigurno ih bacate. Ali, ako vas zanimaju cvetni aranžmani, a želite da napravite nešto lepo i originalno, a uz malo truda onda ih ne bacajte. Jednostavno odaberite narukvice od šarenih perlica, plastičnih ili providnih sa elastičnom gumicom, koje možete nabaviti na gotovo svakoj pijaci ili uličnim tezgama. Jednostavno poređajte narukvice na teglu i napravite lepu i zanimljivu vazu. Izuzetno elegantno će izgledati ako poređate narukvice u jednoj boji u više nijansi, uz poneku narukvicu sa providnim perlama, i izaberete cveće u toj boji.

Beli cvetni aranžmani

Ako imate tu sreću da još uvek pronalazite svoj kutak rustičnog i idiličnog života, koji se nalazi negde na salašu ili porodičnoj kući sa starinskim porculanskim servisom za ručavanje, ono što može veoma ulepšati vašu trpezu jesu cvetni aranžmani koje napravite od delova posuđa. Naberite što više raznovrsnog belog cveća uz malo zelenila i aranžrajte ih u sve slobodne porculanske posude, one za supu, dugačke bokale, male zdele za šećer… Posebnu draž može dati ako u ovakve sasvim bele aranžmane dodate grane ljubićastih jorgovana. Grupišite sve na jednom mestu, bukete u velikim posudama u centru, one u manjim okolo. I uživajte u svom delu prohujalih vremena.

Traditional-Flower-Bouquets-1-8

Cvetni aranžmani u kavezu za ptice

Prazan kavez za ptice jeste tužan prizor i ako unutra nema ptice verovatno ne želite da ga čuvate. Ipak, možete učiniti da postane deo vesele i romantične kompozicije, koja će krasiti vaše dvorište ili terasu u dugim letnjim danima. Očistite malo kavez, ako imate vremena možete ofarbati rešetke u belu boju. Sasvim jednostavno uzmite raznobojne plastične čaše koje će biti vaze za vaše cvetne aranžmane. U svaku stavite po jedan upečatljivi veliki cvet, rascvetale lale, tigrastog ljiljana ili tri manje vrste, jorgovana, poljskog maka. Možete formirati aranžman samo od ruža u raznim bojama. Poređajte vaše raznobojne vaze sa cvećem u kavez i okolo njega i dobićete dašak prohujalih vremena mira i sklada. Ako vas zanimaju klasični cveti aranžmani, možete pogledati ovde.

O autoru :