Greške iz nepažnje: Devet najvećih kozmetičkih promašaja

28. Dec. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Lifestyle, Nega tela, Trendovi, Zanimljivosti, Zdravlje   //   No Comment

Često iz lenjosti ili nepažnje činimo neke greške kada je u pitanju lična higijena i naša lepota. Poslušajte savete dermatologa, da biste znale kako kako pravilno da se negujete i šta bi trebalo da izbegavate.

NE SKIDATE ŠMINKU SA OČIJU

Površno čišćenje lica najčešća je greška većine žena. Da biste uspešno skinuli šminku sa očiju, i da vam se ne pojavi crvenilo u očima i oko njih, koristite uvek kvalitetno sredstvo za skidanje šminke koje sadrži ekstrakt kamilice.

GRICKATE USNE

grickanje usanaZbog ove ružne navike dolazi do uništavanja sluzokože koja predstavlja prirodnu odbranu organizma. Takođe, to dovodi i do dehidratacije usana, što još više otežava situaciju. Kad su nam usne suve, instinktivno ih oblizujemo, a kako je pljuvačka kisela, to ih još više isušuje. 
 

ČUPKATE OBRVE

Nije preporučljivo onako usput počupati pokoju obrvu, jer na taj način dobijate neuredne obrve. Prvo čupanje treba da uradi stručnjak, kako bi vam obrve bile oblikovane u skladu sa licem. Od njega zatražite savet kako da taj oblik održavate same kod kuće. Obrve uvek sređujte pred ogledalom za uveličavanje, pri dobrom svetlu, i u pravcu rasta obrve.

NE ISPIRATE MLEKO ZA ČIŠĆENJE LICA

Mleko za čišćenje lica nije hidratantna krema koju treba ostaviti da deluje, već ga treba skinuti vodom ili tonikom. Mleko sadrži supstance koje se, kada se nanesu na lice, vežu za ostatke šminke, nečistoće i mrtve ćelije. Koža upija te supstance ako se ne uklone. To je isto kao kad biste oprali džemper i okačili ga da se suši, a da ga niste isprali.
 

ZAMAZUJETE NOKTEnokti

Grešite ako posle laka ne stavljate učvršćivač. Od njega su nokti sjajniji, a lak trajniji. Ništa ne govori više o aljkavosti kao neuredni nokti. Jedino je problem što je, da bi se postigli dobri rezultati, potrebno dosta vremena da se sasvim osuši. Nemojte ga mazati ako suviše žurite, ali svakako ga namažite čim budete imali vremena.
 

KOPATE ZANOKTICE

Zanoktice treba gurati štapićem, pošto smo ih prethodno omekšali. One, zapravo, predstavljaju odbranu nokta, i njihovo uklanjanje može prouzrokovati infekcije i upale, čak toliko ozbiljne da je potrebno uzimati antibiotike. Grickanje zanoktica je strogo zabranjeno.

OVLAŠ SE BRIŠETE

Kada žurite, tuširate i brišete na brzinu? Da biste izbegli crvenilo i iritaciju kože, naročito na pregibima, potrebno je dobro je osušiti posle kupanja. Dermatolozi kažu da osobe koje se znoje treba nakon pažljivog brisanja na kožu da nanesu talk, da bi eliminisali i najmanji trag vlage.
 

IRITIRATE KOŽU

Poslije brijanja ili depilacije ispod pazuha ne preporučuje se stavljanje dezodoransa. Koža je tada lišena zaštitnog sloja  lipida. Sačekajte nekoliko minuta, a zatim stavite neutralni dezodorans, koji ne sadrži alkohol.

CEDITE BUBULJICE

Mnoge žene uživaju u ceđenju bubuljica i mitisera. Uklanjanje nečistoće sa lica prstima apsolutno se ne preporučuje, zato što možete izazvati infekciju i inficirati i ostale delove lica, a time rizikujete i da izazovete pucanje kapilara. Ako imate tek pokoju tačkicu, možete staviti masku za čišćenje lica. Ali ako je potrebno ozbiljnije čišćenje, idite kod kozmetičara.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka