Helanke za 21. vek

26. Sep. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

Inspirisani popularnim „skini” pantalonama, kreatori su osmislili „džeginke“, kombinaciju farmerki i helanki, koje su postale totalni hit u modnom svetu.

 

Taman kada se žene ponadaju da su se obline vratile u modu, modne kuće izbace neki novi „mast hev” komad garderobe koji je namenjen savršeno oblikovanom ženskom telu. Za ovu jesen to će biti „džeginke”, neobični „izum” koji je već izazvao oprečna mišljenja u modnom svetu.

„Džeginke” su spoj farmerki i helanki, pa je njihov naziv i formiran od ove dve reči na engleskom jeziku (jeans + leggings). Ovaj inovativni odevni predmet pojavio se još prošle sezone, ali pošto je u startu okarakterisan kao vrhunac neukusa, modni brendovi koji su ga imali u svojoj ponudi nisu bili zadovoljni njegovom prodajom. Međutim, iz neobjašnjivih razloga, za „džeginkama” su odjednom poludele holivudske zvezde, koje se na paparaco fotografijama u svojim svakodnevnim aktivnostima sve češće pojavljuju u njima.

 

Teksas i elastin

Da li ste mogle da zamislite da postoji nešto još uže od „skini” modela farmerki koji se već godinama nameće kao najpopularniji? Upravo to su „džeginke”.

 

Iako postoji mnogo vrsta, najtraženije su baš one koje liče na ekstremno uske farmerke. One zapravo u sebi sadrže mnogo elastina, ali su načinjene od najtanjeg teksasa koji prijanja uz nogu, zbog čega žena u njima izgleda kao da je odenula najuže farmerke na svetu. U tom smislu su idealno rešenje za sve dame koje nisu podnosile „skini” model farmerki, jer one nisu pružale takvu udobnost kakvu sada možete osećati u njihovom naprednijem modelu. Slavne dame poput Džesike Albe, Gven Stefani i Blejk Lajvli bukvalno ne „izlaze” iz teksas-helanki jer su one jednostavno savršene za kombinovanje. One najbolje znaju koliko je ovaj odevni predmet zahvalan za svakodnevni šoping ili igranje u parku sa detetom, jer i kada se sagnu ili su u čučećem stavu, nema onog neprijatnog osećaja krutosti koji je velika mana klasičnog džinsa.

Džeginke se prave u svim nijansama teksasa – od onog najsvetlijeg i ispranog do sivog i ugaljcrnog. Neke modne kuće poput čuvenog američkog proizvođača farmerki „Dži Brenda” su otišle korak dalje i ponudile varijantu sa prošaranim, višebojnim teksasom.

 

I debeljuce ih vole

Prvobitno razočaranje zbog činjenice da one nisu naročito reprezentativne na svakoj građi, za predstojeću jesen više nije pravilo. Naime, u „džeginkama” su ovog leta uslikane i nešto krupnije žene poput Bijonse i Rijane koje se ni najmanje ne uzbuđuju što im se u njima vidi svaki suvišni kilogram.

Iako ovo treba da vas ohrabri, najpoznatiji njujorški stilisti, koji su prvobitno iskritikovali ovaj, kako su ga nazvali, apsurdni modni trend, a potom ga prihvatili, savetuju da ga pažljivo kombinujete. Oni smatraju da je, i za mršavice i za one koje imaju višak u predelu stomaka i bokova, najsrećnije rešenje ako se „džeginke” nose uz tunike, kardigane i šire majice. I obavezno uz visoke potpetice.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka