Lake vežbe za guzu

30. Sep. 2010.   //   Autor:   //   Fitnes   //   No Comment

seksi-guza_200_200Najvažnije sredstvo u borbi za privlačnu guzu je vežba, a zatim ishrana. Vežbanje sagoreva kalorije, ubrzava metabolizam i cirkulaciju i pojačava protok limfe pa je, osim za mršavljenje i oblikovanje tela, takođe odlično za smanjenje i prevenciju celulita. Evo nekoliko vežbi koje će vam pomoći da oblikujete zadnjicu.

ISPRAVNI ČUČANJ: Koristi mišiće bedara i zadnjice. Stanete s raširenim nogama u širini bokova. Spuštate se guzom u čučanj, baš kao da želite da sednete na stolicu iza sebe. Pri tom pazite da kolena budu tačno iznad nožnih prstiju, a ne da ih prelaze. Kratko se zadržite u čučnju pa vratite u početni položaj.

DOBAR ISKORAK: Podjednako efikasan kao čučanj, iskorak će guzu učiniti čvrstom i seksi. Izvodite ga tako da nogom zakoračite napred, ali na način da telo ostane uspravno, leđa ravna, a pogled usmeren napred. Pri tom koleno prednje noge nikako ne sme da prelazi preko nožnih prstiju iste noge.

IZVOĐENJE: U procesu oblikovanja zadnjice izrazito je važna tehnika izvođenja vežbi. Nepravilno izvođenje neće uroditi željenim rezultatima, a može da se završi i povredama. Ako niste sigurni da li vežbe izvodite pravilno, potražite pomoć stručnog trenera.

USPON UZBRDO: Jedan od najboljih i najefikasnijih načina za izgradnju lepe guze, ali i čitavoga donjega dela tela jeste penjanje ili trčanje uzbrdo. Nagib pruža odličan otpor vašem nastojanju da se popnete i tako odlično oblikuje zadnjicu, čineći je čvrstom i privlačnom.

STEPENICE: Baš kao penjanje uzbrdo, i penjanje uz stepenište odlična je vežba za zadnjicu i bedra. Zaboravite zato na lift pa se strpljivo upustite u koštac sa svakodnevnim pešačenjem do stana ili kancelarije.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka