Kada je vreme i šta treba da znate pre nego što pređete na flašice za bebe

17. Oct. 2014.   //   Autor:   //   Bebe   //   No Comment

Kada je vreme da se uvedu flašice za bebe u ishranu i u kom trenutku za sada nema određenih pravila, sve zavisi od vašeg deteta i toga da li je i koliko zadovoljno sisanjem i da li vodu uzima na kašičicu. Stoga je vreme da se flašice za bebe uvedu upravo trenutak koji vam diktira vaše dete, a vi to treba da osetite. Kakva god da je situacija, flašice za bebe će biti aktivirane tokom prvih meseci života vašeg deteta. Na tržištu danas postoji toliko vrsta i oblika flašica za bebe da je odluka o tome koju kupiti izuzetno teška da se donese. Jedan od saveta je da kupite staklenu flašicu, jer su staklene flašice za bebe iz mnogo razloga u prednosti u odnosu na one plastične. Ukoliko se odlučite za plastičnu, proverite prilikom kupovine da ima natpis BPA-free plastic odnosno, da je napravljena od plastike koja prilikom prokuvavanja i sterilizacije ne ispušta otrovne materije. Sve flašice za bebe sa sobom imaju i cuclu, dobra opcija je što cuclu možete da menjate i da prilagodite vašem detetu, tako da bez problema možete da napravite kombinaciju koja mu po vama najviše odgovara.

Kada dođe vreme da se uvedu flašice za bebe u svakodnevnu upotrebu, potrebno je da se upoznate sa nekoliko bitnih detalja, a to je kako je sterilisati, kako se njome pravilno hrani, koliko često se koriste flašice za bebe.

Kako se sterilišu flašice za bebe?

Ukoliko se odlučite na korak kupovine sterilizatora za flašice za bebe, ovaj posaoza vas neće predstavljati veliko opterećenje. Ukoliko vaš budžet ne dozvoljava ovu vrstu zadovoljstva evo nekoliko saveta šta i kako da uradite da flašice za bebe uvek budu čiste i spremne za upotrebu. Pre ili posle upotrebe vaše flašice za bebe biće čista i sterilisana ako je prokuvate minimum desetak minuta u poklopljenom lončetu koje ćete koristiti samo za tu svrhu. Ako imate mikrotalasnu pećnicu, a flašice za bebe su staklene, dovoljno je da istu stavite na minut do dva, u zavisnosti od jačine mikrotaladne da se ugreje. Pre toga je poželjno da je operete deterdžentom za sudove i da je dobro isperete.Charming mother feeding her adorable son in the kitchen

Kako će vaše dete pravilno da jede iz flašice za bebe

Prilikom hranjenja deteta odredite najbolji položaj u kome će vaše dete imati mogućnost da se oseća prijatno i da tokom hranjenja zna koliko jede i kada mu je dosta. Preporučuje se blago, polusedeći, poluležeći položaj. Kada su u pitanju flašice za bebe potrebno je da prilikom davanja iste i stavljanja u usta obratite pažnju da je cucla puna formule, mleka odnosno hrane koju mu dajete kako ne bi dete povuklo vazduh. Takođe ukoliko tokom hranjenja čujete zvukove i cuclanje postane bučno, to je dokaz da beba vuče vazduh, na vama je da podignete flašicu i da se pobrinete da su cucla i usta vaše bebe uvek puna.

Koliko često treba da se koriste flašice za bebe

Flašicu ćete koristiti i više nego što ste mogli da zamislite, tako da je potrebno da u vašem domu imate bar dve, ako ne i više od dve flašice za bebe. Jednu ćete sigurno nameniti za ishranu i formulu, dok će ostale flašice biti upotrebljene za vodu, sok, mleko ili neki drugi napitak koji ćete davati svom detetu. Koliko često ćete tokom dana koristiti flašice za bebe zavisi pre svega od deteta. Bebin apetit varira iz dana u dan i iz meseca u mesec, te je stoga na vama da je ispratite i da utvrdite tempo. Potrebno je samo da pratite signale i da ih na vreme prepoznate. Kao novorođenče beba će tražiti hranu češće, ali po malo, tako da flašice za bebe treba da vam budu spremne na otprilike svaka dva, tri sata. Kao neko opšte pravilo važi da beba želi od 150 do 200 ml formule po kilogramu, što znači da će beba od tri kilograma pojesti od 450 do 600 ml u toku 24 časa sadržaja iz flašice za bebe. Kako beba bude napredovala, količina hrane će se povećavati kao ali isto tako ta količina će zadovoljiti bebu na duži period pa će se i pauza između obroka povećavati.

Prema iskustvu roditelja, flašice za bebe će ostati u upotrebi onoliko koliko vi budete to dozvolili, jer kada dete pređe na čvrstu hranu i izbaci noćne obroke, vreme je id a vi krenete sa izbacivanjem flašice za bebe iz upotrebe i dečijeg vidokruga.

O autoru :