7 koraka beauty rutine

29. May. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela, Parfemi   //   No Comment

Kada se radi o lepoti, sve počinje sa dobrim planiranjem. Svi moramo odrediti nekoliko koraka i uložiti određeno vreme kako bismo se negovale i pritom uživale.

Drugim rečima trebate odabrati savršen trenutak kako bi,  na primer depilacija ili bilo koji drugi tretman dao najbolje moguće rezultate. Zapravo, od trenutka kada se probudite, do trenutka kada idete u krevet, trebate izbegavati pogrešne kombinacije kao što su čupanje obrva i gledanje TV-a. 

Ćelije imaju određeni ritam kada se probudite, a drugačiji kasno uveče. Zato se vaša beauty rutina treba kretati oko tih promena koje su prilagođene potrebama vašeg tela. Moramo stvoriti sopstvene navike,  sa kojima ćete uspešno negovati telo bez osećaja velikog pritiska.

 

Korak 1. Jutarnje tuširanje ključna je tačka celog dana, čak i nezavisno o higijenskim faktorima. Pre prve jutarnje kafe, prvo se istuširajte, ne prevrućom vodom, i izaberite energetski gel za tuširanje. On ima tonik efekt, a kada kapi vode dođu u dodir, a telom stimulišu cirkulaciju tela, koje se na taj način budi i počinje brže funkcionisati. Uveče je najbolja opcija duga kupka, jer opušta i relaksira nakon napornog radnog dana. Nekoliko puta nedeljno priuštite sebi piling ili masažu.


Savet

Ako ste u mogućnosti, ujutru idite u teretanu jer telo tada ima  da troši energiju, a nakon jutarnje vežbe bićete pune koncentracije i aktivnije celi dan.

 
Korak 2
. Nakon tuša dolazi krema, jer koža tada zadržava najviše vlage, budući da su pore otvorene i losion se može lakše upiti. Kremu  uvek nanosite na prosušenu, ali ne potpuno suvu kožu. Ako koristite anticelulit losion, nanesite ga i pričekajte dve do tri minuta, pa ponovno nanesite običan losion. Na isti način nanosite i kremu za lice, sa malom pauzom; koristite proizvod sa SPF faktorom. 

Korak 3. Čupanje obrva može biti prilično teška stvar. Najbolje je obrve čupati ujutru, nakon tuširanja jer je koža tada mekša, a pore su otvorene.

Korak 4
. Obloga za oči četvrti je korak beauty rituala. Vaše oči trebaju oko sat vremena relaksacije nakon ustajanja jer mogu biti prilično natečene. Kako biste podstaknuli cirkulaciju krvi na području oko očiju, hladna voda nije dovoljna. Nanesite obloge,  vrećice od čaja ili poseban proizvod na bazi ekstrakta krastavca ili limuna. Ako se radi o oblogama, držite ih pre u frižideru i onda na nekoliko minuta stavite na oči.

 
Korak 5. Podloga daje licu prirodan izgled, a treba se nanositi oko deset minuta nakon tuširanja, dakle nakon nanošenja hidratantne kreme. U tom vremenskom periodu, prirodna ulja iz kože dolaze na površinu,  pa se podloga može naneti ravnomerno i dati licu nežan i sjajan izgled. Birajte providne proizvode, tečne teksture.


Korak 6.I parfem je važan deo dnevne rutine. Najveća greška koju možete učiniti je naneti ga direktno na odeću. Parfem treba nanositi prije odevanja. Stavite ga na unutrašnju stranu zgloba i lakta, i iza ušiju.


Korak 7
. Noćna krema, proizvodi protiv starenja i protiv akni najbolje deluju preko noći. Nanesite ih između 21 i 22 sata, jer ćelije kože tada bolje odgovaraju na ovu vrstu stimulansa. Temperatura tela preko noći se diže, a pore se šire, pa će ovakvi tretmani biti delotvorniji.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka