Šta jesti u PMS-u?

7. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Menstruacija, Zdravlje   //   No Comment

Mlečni proizvodi, voće bogato vodom i sladoled za sreću.

U poslednje dve nedelje menstrualnog ciklusa kod žena se pojavljuje PMS sindrom. Zna trajati od dva do 10 dana, a u tom vremenu žena je anksiozna, tužna, umorna, nespretna i nadasve gladna. Žene se često puta žale kako u vreme PMS-a dobiju koji kilogram jer ne mogu utoliti glad. Ipak, evo nekoliko namirnica koje su najbolje za vreme PMS-a.

Mlečni proizvodi

Kalcijum je jako koristan za vreme PMS-a. Zato pokušajte obogatiti ishranu sa namirnicama poput sira i jogurta. Grčevi će biti sve manji, a i nećete imati toliku želju za slatkim.

1

Voće i povrće

Povrće i voće je posebno bitno u vreme PMS-a. Brokoli bogat kalcijumom i španać koji obiluje vitaminom B6 pomaže kod depresije, razdražljivosti i bolova u prsima. Od voća je najbolje jesti ono bogato vodom jer na taj način se organizam čisti od štetnih materija.

2

Ugljeni hidrati sreće

Iako nije preporučljivo pretrpavati se slatkim stvarima, ponekad sebi bar malo moramo udovoljiti. Izbegavajte kekse, kolače, testenine i slično. Želju za slatkim nadomestite sladoledom, on će vas usrećiti, a nećete se toliko udebljati.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka